Search

Σπαγγέτι με σάλτσα από καβούρια - Spaghetti with crab sauce

Σπαγγέτι με σάλτσα από καβούρια

Αχ αυτό το καλοκαίρι και οι μυρωδιές του!


Είναι η εποχή μου!  Το λατρεύω... θάλασσα, ήλιος. μεγάλες σε διάρκεια ημέρες, νύχτες που μπορείς να μείνεις έξω μέχρι αργά!  

Και μέσα σε όλα αυτά οι μυρωδιές της θάλασσας... αλήθεια σου έχει τύχει να περπατάς σε μέρη παραλιακά και να σου έρχονται οι μυρωδιές από τα θαλασσινά που μαγειρεύονται στα ταβερνάκια;  Εγώ μεγάλωσα με αυτές τις μυρωδιές.  Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καστέλα στον Πειραιά.  Η μόνιμη βόλτα μου ήταν να κατεβαίνω στο Μικρολίμανο.  Ακόμη και τώρα που έχω φύγει όταν πηγαίνω στο πατρικό μου δεν θα παραλείψω να κάνω την βόλτα μου εκεί.

Όπως καταλαβαίνεις ψάρια και θαλασσινά για μένα είναι η απόλυτη απόλαυση στο φαγητό.  Κι όταν θέλω να ζήσω αυτή την απόλαυση μαγειρεύω κάτι έτσι για να μυρίσει το σπίτι.  Να κάτι σαν την συνταγή που θα σου δείξω παρακάτω και χρειάζεται 20 λεπτά από τον χρόνο σου για την προετοιμασία και την εκτέλεση της.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΒΟΥΡΙΑ

Υλικά για 4 μερίδες

  • Μισό κιλό σπαγγετίνη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Για την σάλτσα

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κονσέρβες καβούρι (Μπορείτε να βάλετε άλλο θαλασσινό της αρεσκείας σας)
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
Υλικά για μακαρόνια με σάλτσα καβουριού

Εκτέλεση

  • Βράζουμε την σπαγγετίνη 8-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό έχοντας προσθέσει και μία κουταλιά λάδι
  • Σουρώνουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας και τις 2 κουταλιές βούτυρο.  Εγώ βάζω το καπάκι και κουνάω πάνω-κάτω την κατσαρόλα για να πάει παντού.
Για την σάλτσα :
  • Βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε φαρδύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο
  • Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τηγανίζουμε για ένα λεπτό ακόμη.
  • Σβήνουμε με το νερό από τις κονσέρβες (σουρώνουμε δηλαδή) και προσθέτουμε το κρασί. Βράζουμε για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τα καβούρια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Χαμηλώνουμε και άλλο την φωτιά και βράζουμε την σάλτσα για 5 λεπτά ακόμη.


Αυτό ήταν! Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε 


Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι μαϊντανό και τυρί.  Εγώ έβαλα νιφάδες παρμεζάνας... νομίζω πως σε τέτοιες μακαρονάδες πάει πολύ! 


Όσο απλή κι αν είναι η συνταγή έχει πολύ ιδιαίτερο άρωμα και αν την φτιάξεις θα με θυμηθείς!


Εγώ όπως βλέπεις την σερβίρισα σε γαλάζιο πιάτο ... η θάλασσα στο πιάτο μου 😏 Εντάξει δεν πρέπει σώνει ντε και καλά να έχεις γαλάζια πιάτα αλλά επειδή η μισή απόλαυση λένε είναι με τα μάτια, μου αρέσει να "παίζω" λίγο με τα σερβίτσια.


Oι bloggers μπήκαμε για τα καλά στην κουζίνα όπως σου υποσχέθηκα το προηγούμενο Σάββατο.  Και κάθε Σάββατο εκεί θα μας βρίσκεις να σου δίνουμε εύκολες και νόστιμες συνταγές για το Κυριακάτικο τραπέζι σου και όχι μόνο!



Σπαγγέτι, καβούρια, θαλασσινά, μακαρόνια
2018-06-02
Yield: 4 μερίδεςPin it

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΒΟΥΡΙΑ

prep time: 5 minscook time: 15 minstotal time: 20 mins

ingredients:

  • Μισό κιλό σπαγγετίνη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Για την σάλτσα

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κονσέρβες καβούρι (Μπορείτε να βάλετε άλλο θαλασσινό της αρεσκείας σας)
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί

instructions:

  • Βράζουμε την σπαγγετίνη 8-10 λεπτά σε αλατισμένο νερό έχοντας προσθέσει και μία κουταλιά λάδι
  • Σουρώνουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας και τις 2 κουταλιές βούτυρο.  Εγώ βάζω το καπάκι και κουνάω πάνω-κάτω την κατσαρόλα για να πάει παντού.
Για την σάλτσα :
  • Βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε φαρδύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο
  • Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τηγανίζουμε για ένα λεπτό ακόμη.
  • Σβήνουμε με το νερό από τις κονσέρβες (σουρώνουμε δηλαδή) και προσθέτουμε το κρασί. Βράζουμε για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τα καβούρια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Χαμηλώνουμε και άλλο την φωτιά και βράζουμε την σάλτσα για 5 λεπτά ακόμη.




Αν θέλεις και εσύ να συμμετέχεις σε αυτή την ενότητα με μία συνταγή σου είτε για γλυκό είτε για φαγητό μπορείς να μου στείλεις ένα email στο artdecorationcrafting@gmail.com.  Θα χαρώ πολύ να φιλοξενήσω και την δική σου συνταγή.


Σας εύχομαι ένα ξεκούραστο και γλυκό Σαββατοκύριακο!


Φιλάκια 😍


8 σχόλια

  1. Καλημερα Χριστίνα μου!
    Ουαου!!Πεντανοστιμο το πιάτο σου και η υπέροχη και εύκολη η συνταγή!
    Πολυ όμορφη η φωτογραφική σου παρουσίαση! Καλη Κυριακή και Καλο μηνα!
    Πολλα φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα μου, όσο για τις φωτογραφίες τι να πω σε εσένα!

      Διαγραφή
  2. Ντελικάτη μακαρονάδα Χριστίνα μου. εύκολη και κυρίως νόστιμη
    Και ναι..το πιάτο έδωσε άλλο χαρακτήρα στη μακαρονάδα. Την έκανε να έχει και φωτογένεια ;)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολη είναι το μόνο σίγουρο γιατί ύστερα από την δουλειά ούτε χρόνος υπάρχει ούτε πολύ όρεξη για πολυπλοκότητες Μάριον μου!

      Διαγραφή
  3. λατρευω τις μακαροναδες το Καλοκαιρι! παω να τη δοκιμασω λοιπον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανεύκολη Ζίνα μου... κι εγώ ειδικά όταν έχει και κάτι από θάλασσα δεν έχω καλύτερο!

      Διαγραφή
  4. Χριστίνα μου πρέπει να είναι πεντανόστιμη και να μυρίζει θάλασσα και καλοκαιράκι! Το σερβίτσιο πραγματικά ταιριάζει πολύ και οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή