Search

Μια παλιά συρταριέρα για χάρτες
Είναι ένα από τα έπιπλα που κυνηγάω χρόνια να τα βρω


Μιλάω για τα ντουλάπια με τα πολλά συρτάρια που χρησιμοποιούνταν για να φυλάνε χάρτες.  Όχι δεν έχω χάρτες να φυλάξω αλλά μου αρέσει η αυστηρή γραμμή του, άκρως επαγγελματική και λιτή. Όμως η τύχη μου δεν με έχει ευνοήσει έτσι έχω μείνει να τα χαζεύω μόνο σε φωτογραφίες.


Τελειώνοντας τον χώρο του γραφείου που φτιάχνω στο εργαστήριο της εταιρείας και δεδομένου του βιομηχανικού στυλ που επικρατεί στον χώρο το ξαναθυμήθηκα.  Άρχισα λοιπόν να κοιτάζω τα έπιπλα που έχω στοιβαγμένα για μελλοντική αναβάθμιση και ανάμεσα τους βρήκα αυτή την συρταριέρα που είχα στο δωμάτιο της μικρής μου πριν πολλά χρόνια.  Στο μυαλό μου είχε ήδη σχηματιστεί το έπιπλο στην τελική του μορφή οπότε ξεκίνησα την μεταμόρφωση της.

Η συρταριέρα ήταν ένα κοινό έπιπλο από μελαμίνη.  Για να βαφτεί ήθελε αρκετή προεργασία όπως τριψίματα, ασταρώματα και πάλι από την αρχή και για να είμαι ειλικρινής βαριόμουν όλη αυτή την διαδικασία.  Άλλωστε λόγω της ιδιαιτερότητας της κατασκευής είχα αρκετή δουλειά να κάνω οπότε κάτι απ όλα έπρεπε να γίνει εύκολα και γρήγορα.  Το βάψιμο της δηλαδή


Την έτριψα όλη ελαφριά με ένα γυαλόχαρτο επιμένοντας περισσότερο στο κύριο σώμα της συρταριέρας που ήταν και αυτό που θα έβαφα


Αφαίρεσα τα συρτάρια και ξεκίνησα με chalk paint by Annie Sloan σε απόχρωση duck egg


Επειδή είχα τρίψει λίγο με το γυαλόχαρτο την μελαμίνη το χρώμα κάλυψε αμέσως το έπιπλο και έτσι ένα χέρι ήταν αρκετό


Επίσης επειδή πρόκειται για μελαμίνη αμέσως αφού στέγνωσε η μπογιά και παρόλο που θα έβαζα κι άλλο χρώμα από πάνω πέρασα ένα χέρι διάφανο κερί.  Αυτό δίνει στην μπογιά την μέγιστη πρόσφυση για το επόμενο χρώμα που θα ακολουθήσει.  Ναι μπορούμε να βάψουμε πάνω από κερί και είναι καλύτερα έτσι


Την άφησα να ξεκουραστεί και την έπιασα ξανά την επόμενη ημέρα προσθέτοντας πινελιές Graphite πάνω από το πρώτο χρώμα.  Πριν το χρώμα στεγνώσει το σκούπισα με ένα πανί αφαιρώντας αρκετό


Πάνω από το δεύτερο χρώμα έβαλα dark wax by Annie Sloan και πάνω από το dark wax έβαψα με old white που το αφαίρεσα και αυτό όπως τον γραφίτη.  Όταν όλα αυτά στέγνωσαν πέρασα πάλι ένα χέρι διάφανο κερί και την άφησα πια στην ησυχία της.  


Ήταν καιρός να ασχοληθώ με τα συρτάρια που ήταν αυτά που θα έδιναν την τελική μορφή στο έπιπλο.

Βρήκα ένα κομμάτι κόντρα πλακέ και άρχισα τα μετρήματα και τους υπολογισμούς.  Η συρταριέρα είχε πέντε συρτάρια.  Το κάθε συρτάρι ήθελα να το κάνω να φαίνεται σαν τρία μικρά συρτάρια.  Άρα έπρεπε να κόψω 15 λωρίδες κόντρα πλακέ που να καλύπτουν την πρόσοψη των συρταριών και λίγο μεγαλύτερες από το μήκος των συρταριών.  Αφού έμαθα να χειρίζομαι και τον δίσκο τον οποίο μέχρι λίγο καιρό ομολογώ πως φοβόμουν το κόψιμο ήταν παιχνιδάκι.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σου πω πως είχα σκεφτεί η επένδυση των συρταριών να γίνει με μπάλσα που κόβεται πολύ εύκολα και δεν χρειάζονται εργαλεία.  Μόνο ένα κοπίδι.  Αλλά αφού είχα το κόντρα πλακέ στο εργαστήριο ήθελα να το κάνω λίγο πιο δύσκολο για μένα... να αναμετρηθώ μαζί του 😉


Μετά το κόψιμο έπρεπε να τα στερεώσω στην πρόσοψη κάθε συρταριού.  Αν ήταν μπάλσα μια απλή κόλλα ή ταινία διπλής όψης θα ήταν αρκετή.  Τώρα όμως χρειαζόταν κάτι πιο βαρύ και έτσι χρησιμοποίησα κόλλα πολυουρεθάνης.


Δεν έχω κάνει λάθος στο μέτρημα επίτηδες έγινε πιο μεγάλο το ξυλάκι γιατί θα μπουν αντίστοιχα μικρά ξυλάκια και στο πλαινό μέρος του συρταριού για να σου δίνει την εντύπωση των πολλών συρταριών


Μόλις κόλλησα και τις τρεις λωρίδες ξύλου βάζοντας ένα άσχετο ξύλο από πάνω τα έσφιξα όλα μαζί για να γίνει πιο σταθερό το κόλλημα.  Και πάλι εδώ θα σου πω πως στην περίπτωση του μπάλσα θα ήταν αρκετό να βάλεις από πάνω κάποια βαριά αντικείμενα ή βιβλία


Μέχρι να τελειώσω και το πέμπτο συρτάρι οι κόλλες στο πρώτο είχαν ήδη στεγνώσει.  Στοκάρισα όπου χρειαζόταν, περισσότερο εκεί που έβαλα τα μικρά κομμάτια ξύλου.  Ξέχασα να βγάλω φωτογραφία θα δεις όμως παρακάτω για ποια μικρά ξυλάκια μιλάω.

Τα ξύλα των συρταριών που σχηματίζουν τα μικρά συρτάρια δεν θα τα έβαφα.  Διάλεξα λοιπόν να χρησιμοποιήσω το βερνίκι που είχα βάλει και στις καρέκλες της τραπεζαρίας μου.


Κοιτάζοντας τα περιθώρια που είχα αφήσει μεταξύ των ξύλων για να σου δίνουν την ψευδαίσθηση των πολλών συρταριών διαπίστωσα πως ναι μεν υπήρχε το κενό αλλά κάτι έλειπε για να σου δίνει βάθος.  Τραβώντας μια γραμμή με ένα μαύρο μαρκαδόρο πέτυχα να φαίνεται πως πραγματικά κάτι υπάρχει από πίσω.  Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπεις την διαφορά μεταξύ του πρώτου κενού που είναι με την μαύρη γραμμή και του κάτω κενού που δεν έχει γραμμή.


Το κόντρα πλακέ είχε πολύ όμορφο χρώμα και αυτό αναδείχτηκε ακόμη περισσότερο μετά τις τρεις στρώσεις βερνικιού


Κι εδώ βλέπεις τα μικρά κομμάτια ξύλου που σου είπα πριν που σου δίνουν την ψευδαίσθηση των τριών διαφορετικών συρταριών.  Επειδή ήταν αδύνατο να στερεωθούν μόνο με κόλλα χρησιμοποίησα ακέφαλα καρφιά.  Αλλά δεν με πειράζει.  Αυτή η "ατεχνία" προσδίδει στην ας πούμε παλαιότητα του επίπλου. 


Σειρά είχαν οι μεταλλικές ετικέτες για τα συρτάρια.  Είχα αρκετές φυλαγμένες από τότε που είχα φτιάξει τις πολύχρωμες θήκες περιοδικών για το γραφείο στο σπίτι.

Τις έβαψα με ένα μπρονζέ σπρέι αλλά έδειχναν πολύ καινούργιες για το "έπιπλο-αντίκα" που έφτιαχνα.  Έτσι τις πασάλειψα με λίγο βερνίκι και τώρα πια δείχνουν σαν σκουριασμένες από τον χρόνο που πέρασε από πάνω τους.


Αφού βίδωσα τις μεταλλικές ετικέτες πάνω στα συρτάρια έπρεπε να βάλω και χάρτινες ετικέτες με το περιεχόμενο κάθε συρταριού.  Για να φαίνεται και το χαρτί πολυκαιρισμένο επέλεξα να κόψω ετικέτες από ένα χαρτονένιο φάκελο για έγγραφα σε μπεζ χρώμα


Στη συνέχεια αντί για λέξεις αρίθμησα τα συρτάρια χρησιμοποιώντας λατινικούς αριθμούς


Τα μικρά πομολάκια ήταν και το μοναδικό πράγμα που αγόρασα.  Τα βρήκα στο χρωματοπωλείο της γειτονιάς, μισό ευρώ το ένα.


Το τι υπολογισμούς έκανα για να πέσουν σωστά τα πόμολα και να φαίνονται σε μία ευθεία πάνω στα ψεύτικα συρτάρια δεν λέγεται.  Βλέπεις δεν αρκεί να πεις πως τα βάζω πχ 10 πόντους από την άκρη γιατί κάποια από τα ξύλα και χιλιοστά να έχουν διαφορά από τα άλλα στο σύνολο θα ξεφεύγουν τα πόμολα.  Και άμα τρυπήσεις δεν διορθώνεται εύκολα το λάθος.  Τριάντα πόμολα δεν ήταν και λίγα οπότε καταλαβαίνεις...Είναι πολύ σημαντικές κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες όταν φτιάχνεις κάτι, όπως εδώ σε αυτό το έπιπλο, γιατί μπορούν να σου χαλάσουν την γενική του εικόνα και να πάει χαμένος όλος ο κόπος σου.  Αλλά και η βαμμένη επιφάνεια της μελαμίνης νομίζω πως πέτυχε να δώσει το ύφος που ήθελα (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου)...


Τα χρώματα της Annie Sloan αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο αυτό που είχα στο μυαλό μου και το clear wax έδωσε απίστευτη γυαλάδα και προστασία στη βαμμένη μελαμίνη που ήταν το αρχικό έπιπλο


Αλλά γίνεται μία συρταριέρα για χάρτες να μην περιέχει ούτε ένα χάρτη;  Όχι φυσικά γι αυτό επέλεξα να ντύσω το κάτω μέρος των συρταριών κόβοντας δύο χάρτες της Ευρώπης που είχα στο γραφείο.


Για το styling της συρταριέρας δεν προβληματίστηκα καθόλου, άλλωστε το αυστηρό της ύφος δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια και ούτε ο χώρος που είναι τοποθετημένη.  Ένα παλιό βιβλίο με κανόνες ναυσιπλοϊας ένα μπρούτζινο τηλεσκόπιο και άλλο ένα μπρούτζινο εργαλείο που αν κάποιος ξέρει την χρήση του ας με πληροφορήσει και εμένα (όταν αγοράζω παλιά πράγματα δεν ξέρω πάντα σε τι χρησίμευαν) ήταν παραπάνω από αρκετά για να "στολίσουν" την επιφάνεια της.
Τελικά το γεγονός πως δεν πετάω σχεδόν τίποτα μου δίνει την δυνατότητα, εκτός από το να γεμίζω την αποθήκη μου, να μπορώ να εκμεταλλευτώ και το πιο άχρηστο ή άσχημο επιπλάκι της συλλογής μου.

Έτσι με λίγη δουλειά ένα έπιπλο που έψαχνα και δεν το έβρισκα έγινε δικό μου και το καλύτερο είναι ότι το έφτιαξα εγώ.

Και για να θυμηθούμε από που ξεκινήσαμε ένα Πριν και Μετά είναι απαραίτητο...Λοιπόν τι λέτε;  Άξιζε ο κόπος για αυτή την μεταμόρφωση;


Να έχετε μια υπέροχη ημέρα

85 σχόλια

 1. Καλά δεν το λες και λίγη δουλειά!Πανέμορφο έγινε. Εγώ έχω στενά συρταράκια από κλωστές και πολύ μου αρέσουν. Μπράβο σου λοιπόν για το αποτέλεσμα και για τον κόπο. AriadnefromGreece!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι πολλές φωτογραφίες το κάνουν να φαίνεται έτσι Αριάδνη... δεν είναι δύσκολο. Χαίρομαι που αρέσει :)

   Διαγραφή
 2. απιστευτη!!!!!! η τελεια μεταμορφωση!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έλα βρε Χριστίνα, έγραψες πάλι!!! Τι απίθανη ιδέα και υλοποίηση μεταμόρφωσης είναι αυτή, super!!! Καλά.... για το κόλπο με το μαύρο μαρκαδόρο ανάμεσα στα συρτάρια, δε τον συζητώ, μπράβο σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είσαι ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ!!!!!
  Έγινε καταπληκτική η συρταριέρα σου.
  Αυτά τα έπιπλα νομίζω ότι τα είχαν στα τυπογραφεία για τα μεταλλικά γράμματα που χρησιμοποιούσαν.
  Μπορεί να κοπίασες,αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιωσε.
  Φιλάκια πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι παρόμοιο με των τυπογραφείων μόνο που στα τυπογραφεία είχαν μικρότερο μέγεθος... Ευχαριστώ Ρένα μου, φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
  2. εχω τετοια επιπλα απο παλιο τυπογραφειο, και τα συρταρια ειναι φτιαγμενα απο μικρα μικρα κουτακια που φιλοξενουν τα "στοιχεια", τα μεταλλικα γραμματα δηλαδη.Εχω μια μικροτερη κονσολα απο τη δικη σου συρταριερα αλλα και μια μεγαλυτερη!!! πολυ καιρο τωρα θελω να τις "φτιαξω" και να μπουν στο σαλονι. Ας ελπισω οτι καποια στιγμη θα μπορεσω!!! Η συρταριερα σου εγινε ενα υπεροχο επιπλο και η δουλεια σου καταπληκτικη!!!! εργο τεχνης!!!!

   Διαγραφή
 5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χριστίνα, από τα πολύ ωραία σου με την μεταμόρφωση έπιπλα!!! Το μπρούτζινο εργαλείο είναι πρέσα-σφιγκτήρας χειροκίνητος.

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ Αλέκα μου σ ευχαριστώ!

   Διαγραφή
 6. Τέλεια τέλεια τέλεια!!!!!!Φοβερή αλλαγή ,τη λατρέψαμε ,Χριστίνα!!!!!Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι πολύ κορίτσια που σας αρέσει. Φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 7. Μου αρέσουν πολύ τα παλιά έπιπλα και πρέπει να σου πω ότι είναι καταπληκτική η μεταμόρφωση! Δε περίμενα μία απλή συρταριέρα να δείξει τόσο όμορφη!! Νομίζω πως άξιζε το κόπο!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ έτσι πιστεύω πως χαλάλι και οι μπογιές και τα κοψίματα και τα μετρήματα αλλά και τα βιδώματα. Με ικανοποιεί και εμένα απόλυτα το αποτέλεσμα Ελεάννα!

   Διαγραφή
 8. Χριστίνα μου είναι σούπερ τέλεια!! Πραγματική μεταμόρφωση!! Μπράβο σου έγινε σούπερ η συρταριέρα!! Ευρηματική μεταμόρφωση!! Πολλά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ πολύ Αθηνά μου! Χαίρομαι τόσο πολύ που σου αρέσει! Φιλάκια κι από εμένα!

   Διαγραφή
 9. Πολυ όμορφη πραγματικά. Χαλάλι ο κόπος σου. Εχω αρκερα κομμάτια μελαμινης που τα κοιτω και με κοιτούν και μου έδωσες καλη ιδέα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι πολύ αν κάτι εμπνεύστηκες από την όλη κατασκευή Μαίρη. Ευχαριστώ...

   Διαγραφή
 10. Εξαιρετική δουλειά, Χριστίνα μου!!!!!! Υπέροχη μεταμόρφωση και φυσικά άξιζε τον κόπο αφού απέκτησες κάτι που έφτιαξες με τα χεράκια σου και μοιάζει τόσο πολύ με αυτό που ονειρευόσουν! Μου αρέσουν πολύ και το τηλεσκόπιο και η παλιά πρέσσα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ Μαριάννα μου για τα καλά σου λόγια. Πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 11. Δεν το έχω ιδιαίτερα με τις κατασκευές και σπάνια διαβάζω diy άρθρα εκτός αν είναι κάτι που με ενδιαφέρει αλλά το δικό σου το ρούφηξα πραγματικά
  Πάρα πολύ όμορφο . Μπράβο σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι πραγματικά Μαρία που σου κέντρισα το ενδιαφέρον. Ευχαριστώ πολύ!

   Διαγραφή
 12. Χριστίνα μου νομίζω ότι πραγματικά αδικείσαι! δεν ξέρω σε τι είδους επάγγελμα θα μπορούσες να διαπρέψεις αφού κατά την γνώμη μου είσαι μια κατηγορία από μόνη σου! Απίστευτη μεταμόρφωση από αυτές που αν δεν τις έβλεπες δεν θα πίστευες ότι πρόκειται για το ίδιο έπιπλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σχόλιο σου με ψήλωσε Μάχη μου ίσα με ένα μέτρο... σ ευχαριστώ πολύ με όλη μου την καρδιά!

   Διαγραφή
 13. wow!! εντυπωσιακη μεταμόρφωση!! μπραβο Χριστινα μου!! εισαι πραγματικα απιστευτη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Όταν σου λέω εγώ πως απλά δεν υπάρχεις έχω δίκιο! Ένα τέτοιο έπιπλο έχει ο πατέρας του άντρα μου και κοιτάζοντας το δικό σου έχει βγει πολύ καλύτερο. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις κάτι στο μυαλό σου και να μη το φτιάξεις. Όπως λέει και η κοπέλα πιο πάνω είσαι μια κατηγορία από μόνη σου! Πολλά φιλιά Χριστίνα μου, Μαρίνα από Βέλγιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Μαρίνα μου... χαίρομαι που μοιάζει τόσο πολύ με το αυθεντικό γιατί αυθεντικό δεν έχω δει από κοντά μόνο σε φωτογραφίες. Φιλάκια

   Διαγραφή
 15. Τέλειο το αποτέλεσμα Χριστίνα μου,άξιζε όλη η διαδικασία που έκανες, αλλά για μένα το δύσκολο κομμάτι είναι το κόψιμο του ξύλου για τα συρτάρια,που το επιτυγχάνεις μόνο αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία και φυσικά εμπειρία.Παντως δείχνει εκπληκτικό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Μαρία μου... αντί για ξύλο αν θέλεις τέτοια εμφάνιση μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπάλσα που κόβεται με ένα απλό κοπίδι.

   Διαγραφή
 16. Εφτιαξες ενα αριστουργιμα Χριστινα μου. Θαυμαζω την υπομονη σου αλλα συγουρα αξιζε τον κοπο. Το κοντρα πλακε απο μπροστα εχει βαθος και ειναι πλουσιο με χρωματα. Και ολες οι λεπτομερειες προσθετουν το επιθυμητο αποτελεσματα! Μπροβο σου, καταπληκτικο κομματι!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου... η δουλειά όση πολύ και αν ήταν, ήταν η επιθυμία μου να έχω ένα τέτοιο έπιπλο που δεν την υπολόγισα...

   Διαγραφή
 17. βρε Χριστίνα μου, κάθε φορά καταφέρνεις να μας αφήνεις με το στόμα ανοιχτό!!!κ ξέρεις τι με εκπλήσσει σε εσένα?ότι δεν διαλέγεις εύκολα project, αλλά δύσκολα...και όμως τα φέρνεις εις πέρας με τόοοση επιτυχία!μπράβο σου και πάλι μπράβο σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι τόσο πολύ Λίτσα μου αν εκπλήσσω ευχάριστα όπως μου αρέσει να αναμετριέμαι με τα δύσκολα. Αυτό βέβαια όταν έχω όρεξη γιατί όταν δεν έχω και πολύ κοιτάζω πιο απλά εύκολα projects. Γεγονός είναι ένα βέβαια πως δεν μπορώ να καθίσω ήσυχα!

   Διαγραφή
 18. Είσαι καλλιτέχνης! Έχεις τα σωστά εργαλεία και μεράκι και κάνεις εξαιρετική δουλειά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Ζωγραφιά μου, το κυριότερο νομίζω είναι η αγάπη μου στις μεταμορφώσεις!

   Διαγραφή
 19. Απίστευτη μεταμόρφωση! Πραγματικά πολυ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα!!! ��

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πραγματικά άλλο έπιπλο Σωτηρία μου... κι εγώ που το κοιτάζω κάθε μέρα δεν μπορώ να πιστέψω πως άλλαξε!

   Διαγραφή
 20. Αριστούργημα! Συγχαρητήρια για την ιδέα και την υλοποίηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Έγινε εκπληκτικό όμορφή μου Χριστίνα!Τι να σου λέω τώρα...πολλά φιλιά και καλά τσικνίσματα<3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ Λίλια μου... το τσικνίσαμε δεόντως! χαχαχχαχα

   Διαγραφή
 22. Είσαι μεγάλο ταλέντο! Απίστευτη μεταμόρφωση. Εύγε Χριστίνα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Ασπασία μου και να ξέρεις πως η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα!

   Διαγραφή
 23. Christina, the result is unbelievable! It doesn't look anything like the original chest of drawers! I love the way the grey chalk paint complements the rich, brown of the wood. Amazing transformation!

  XOXO
  Poppy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Thank you so much Poppy! I think also that no one can understand that under this is hiding the laminate dresser!

   Διαγραφή
 24. Απίστευτη μεταμόρφωση!!!Εξαιρετικό αποτέλεσμα! Και πάλι μπράβο Χριστίνα!
  Τα ψάχνω και εγώ σαν τρελός αυτά τα έπιπλα. Πρόσφατα πήρα από τις paliosinithies ένα έπιπλο τυπογραφείου με 12 λεπτά συρταράκια. Είναι αυτό που λίγο έχω εμφανίσει στα τελευταία post...
  To εργαλείο που έχεις τοποθετήσει πάνω φαίνεται να είναι μία πολύ μικρή πρέσα βιβλιοδεσίας.
  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι Άρη μου που συμμερίζεσαι την αγάπη μου για τα ωραία παλιά έπιπλα αν και το είχα δει... Το ξέρω ή το φαντάζομαι πως είναι πρέσα ... βιβλιοδεσίας ε;

   Διαγραφή
 25. Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Ο!!!!!Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει το τελευταίο σου δημιούργημα. Και μιλάω για δημιούργημα γιατί είναι από την αρχή ως το τέλος δικό σου. Τι να πω, δεν ξέρω ποια λέξη μπορεί ακριβώς να σε χαρακτηρίσει. Είσαι ένα εξαιρετικό μυαλό με απίστευτες δυνατότητες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Μαρία μου. Τόσο καλά λόγια και με τιμάνε αλλά και με κάνουν να θέλω να πάω πιο ψηλά ακόμη! Ευχαριστώ ειλικρινά!

   Διαγραφή
 26. Πραγματικά δεν έχω λόγια!!! Απίστευτη μεταμόρφωση! Άξιζε και με το παραπάνω ο κόπος! Πόσο απολαμβάνω να βλέπω τέτοιες δημιουργικές κατασκευές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ναι άξιζε και με το παραπάνω όλη η προσπάθεια!

   Διαγραφή
 27. Χριστινα μου μια χαρα τα καταφερες.αλλα πολυ κοπος βρε παιδι μου.χαλαλι σου.πολλα φιλια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 'Οταν φτιάχνεις κάτι ο κόπος είναι το τελευταίο που σε νοιάζει. Σε ενδιαφέρει περισσότερο να υλοποιήσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Δεν ήταν όμως και τόσο φοβερά επίπονη δουλειά ούτε έγινε σε μία ημέρα Λίτσα μου. Φιλάκια κι από εμένα!

   Διαγραφή
 28. Xριστίνα έκανες φανταστική δουλειά
  Δεν θα μπορουσα να φανταστώ πως ένα τόσο ''άχρωμο'' κι αδιάφορο έπιπλο θα μεταμορφωνόταν σε κάτι τέτοιο. Εκανες καλή και πολύ δουλειά. Τα πόμολα τόσο αλφιαδιασμένα, δεν ξεφεύγει τίποτα...τι να πω. Ενα μεγάλο μπράβο. Καθε φορά ξεπερνάς τον εαυτό σου.

  Τα φιλιά μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Μάριον! Τα πόμολα ήταν το πιο χρονοβόρο απ όλη την μεταμόρφωση αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Δεν θα σταματήσω να το λέω πως και το πιο αδιάφορο αντικείμενο με κάποια "περιποίηση" μπορεί να γίνει το πιο λαμπρό αστέρι! Ευχαριστώ και πάλι ... φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 29. Δεν υπάρχουν λόγια γι αυτή την μεταμόρφωση! Το έδειξα και στο μπαμπά μου που του αρέσουν τα παλιά έπιπλα και έμεινε με ανοικτό το στόμα. Πολλά πολλά συγχαρητήρια και από τους δυό μας, Ιωάννα Βλαχάκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας Ιωάννα μου... χαίρομαι που άρεσε και στον μπαμπά σου!

   Διαγραφή
 30. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ...Χριστίνα μας!
  Εκείνο που έμαθα ωστόσο σήμερα είναι πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλύτερα τα συγκεκριμένα χρώματα, καθώς θέλω να βάζω ένα μικρό έπιπλο κι' εγώ μόλις ξανοίξει λίγο ο καιρός (που τα έχω αφήσει από τον Σεπτέμβρη που έφτιαξα τα ντουλαπάκια μου για το κλιμακοστάσιο μας.

  Άσε που με έχεις ξεσηκώσει με τι καρέκλες της τραπεζαρίας και κοιτώ όλη την ώρα και τις δικές μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να τα βάλεις μπροστά Πηνελόπη μου και σου έχω πει πως ότι χρειαστείς μη διστάσεις να ρωτήσεις...

   Διαγραφή
 31. Και το ρωτας βρε Χριστινα μου αν αξιζε τον κόπο; και με το παραπανω θα έλεγα... εγώ εγινε αγνωριστο.. και πανεμορφο.. μου αρεσουν οι ανθρωποι που βαζουν ενα στοχο και τον καταφερνουν .. οι αμοιβη τους ειναι η ευχαριστηση που νιωθουν όταν τελειωσουν αυτό που εχουν βαλει στοχο να φτιαξουν..να περνας ομορφα με οτι και ν ακνεις φιλη μου,,, καλη εβδομαδα να έχεις φιλακιααα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς αυτή είναι η αμοιβή Ρούλα μου, το να βλέπεις κάτι που έχεις φανταστεί να παίρνει σάρκα και οστά... πολλά φιλιά κι από εμένα!

   Διαγραφή
 32. Απορώ αν υπάρχει κάτι που ΔΕΝ μπορείς να το κατασκευάσεις!!
  Είσαι τέλεια και σε θαυμάζω τα μάλα!
  (βρε, μήπως να "το 'βλεπες" επαγγελματικά;)
  Πολλά γλυκά φιλιά και με γεια! ✿

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χμμμμ πολλά υπάρχουν αλλά το παλεύω... νέα είμαι θα τα καταφέρω χαχαχχαχα! Ευχαριστώ πολύ Πέτρα μου και ναι λίγο πολύ το κάνω και επαγγελματικά! Πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 33. 30 πόμολα και ξαναλέω 30 πόμολα... πανέμορφη μεταμόρφωση Χριστίνα! Γεια στα χέρια σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 30 πόμολα και 30 βιδάκια για τις μεταλλικές ετικέτες συν το μέτρημα! Ευχαριστώ Κατερίνα μου!

   Διαγραφή
 34. Υποκλίνομαι! Άθλος αυτη η μεταμόρφωη κατασκευαστικά, αλλά άξιζε τόσο τον κόπο το αποτέλεσμα! Γιατί εκτός από όμορφο έπιπλο παραμένει χρηστικό και βολικό, αφού τα συρτάρια έχουν το αρχικό μέγεθος!
  Καλό τριήμερο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι ήδη με εξυπηρετεί στο γραφείο και κρύβει ένα σωρό πράγματα. Χαίρομαι Νίκη μου που σου αρέσει

   Διαγραφή
 35. ΟΥΑΟΥ! Πραγματικά απίστευτα όμορφο και κομψό το αποτέλεσμα! Επίσης τι όμορφα που έδεσε με τον χώρο. Το μπλε που είναι βαμμένο το γραφείο είναι από τα πιο αγαπημένα μου χρώματα. Μπράβο μπράβο μπράβο. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Άντζι μου πολύ για τα καλά σου λόγια... είναι γκρι το χρώμα στο γραφείο ίσως λόγω φωτισμού να φαίνεται διαφορετικό.... ευχαριστώ και πάλι!

   Διαγραφή
 36. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένας απλός "θνητός",μόνο εσύ Χριστίνα!!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Χριστίνα έκανες πάλι το θαύμα σου! Το έπιπλο έγινε φανταστικό και δεν χορταίνω να το κοιτάζω! Είναι απίστευτες οι λεπτομέρειες όπως το χαρτί που χρησιμοποίησες και οι μεταλλικές ετικέτες που τις έκανες να δείχνουν σαν παλιές! Τέλεια και τα χρώματα που χρησιμοποίησες, το έπιπλο δείχνει σαν πραγματική αντίκα! Χίλια μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά πάντα Θάλεια μου και δίνω ιδιαίτερη σημασία σε αυτές. Χαίρομαι που σου αρέσει γιατί κι εγώ είναι από τις μεταμορφώσεις που έχω λατρέψει

   Διαγραφή
 38. Beautiful transformation Christina! Too pretty now for the warehouse, right?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Υπέροχη δουλειά κι εξαιρετικό αποτέλεσμα, μπράβο σου! Το εργαλειάκι που δεν ξέρεις την χρήση του, αν δεν κάνω λάθος είναι πρέσσα για βουλοκέρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη, το όμορφο σχόλιο σας και την πληροφορία!

   Διαγραφή
 40. Oh my goodness, Christina! This is a fabulous transformation! I love the look of those pieces, too, and I don't think I would have ever thought to create one out of an ordinary dresser. It turned out just perfect, and I love every single detail that you put into it. Thanks for sharing at Sweet Inspiration!

  ΑπάντησηΔιαγραφή