My daughter's room makeover...Office chair
Οι εργασίες για την ανανέωση του δωματίου συνεχίζονται αργά αλλά σταθερά.  Βλέπετε έχουν μπει κι άλλα projects στο πρόγραμμα οπότε αργούμε λίγο...

Για το γραφείο στο δωμάτιο της κόρης μου είχα φτιάξει αυτή την πολυθρόνα αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα βολική ...

The works on the room makeover continue slowly and steadily. You see, I listed some other projects also so we are a little bit late...

I made this chair for the desk in my daughter's room but it was not very convenient ...

'Ετσι εδώ και αρκετό καιρό χρησιμοποιούσε μια καρέκλα που της είχα φέρει από το γραφείο μου η οποία φυσικά ήταν μπλιαχ για το δωμάτιο της και ήξερα πως κάποια στιγμή θα την έφτιαχνα για να ταιριάζει στον χώρο της.

So for some time she used a chair I brought her from my office which of course was yuck for her room and I knew that at some point I have to make it to fit the room.


Η ώρα για την αναβάθμιση της έφτασε την προηγούμενη Παρασκευή κι έτσι την μετέφερα στο εργαστήριο.  Αφού την καθάρισα έβγαλα το πάνω μέρος της για να μπορέσω να την δουλέψω καλύτερα και αφαίρεσα επίσης κάποια πλαστικά μέρη που κάλυπταν το σίδερο της πλάτης και αυτό που συνδέει το κάθισμα με τις ρόδες.

The time to upgrade it arrived last Friday so I brought it to the laboratory. After cleaning I took off the upper part to be able to work better and also remove some plastic parts covering the iron of the back and this which connects the seat with wheels.Εδώ πρέπει να σας πω ότι ανακάλυψα ένα θαυματουργό σπρέι primer που κάνει για πλαστικά, για τζάμια, για καθρέφτες και γενικά όλες τις γυαλιστερές επιφάνειες.  Είναι διάφανο σαν βερνίκι και στεγνώνει πολύ γρήγορα.  Η καρέκλα θα βαφτεί λευκή και θα ντυθεί με υφάσματα που θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο δωμάτιο.

Here I must tell you that I discovered a miracle spray primer which is perfect for plastics, glasses, mirrors and generally all shiny surfaces. It is as a clear varnish and dries very quickly. The chair will be painted white and dressed with fabric that will match the rest of the room.


Η καρέκλα ήταν μαύρη και για να μπορέσει να αποκτήσει το λευκό γυαλιστερό χρώμα που ήθελα χρησιμοποίησα 2 μπουκάλια σπρέι και πάνω από 7 στρώματα.  Η όλη διαδικασία ήταν λίγο κουραστική αλλά το αποτέλεσμα ως προς το βάψιμο ήταν τέλειο.

The chair was black and to be able to make it gloss white I used two spray bottles and more than 7 layers. The whole process was a bit tedious but the effect on the painting was perfect.

Για το ντύσιμο της καρέκλας δεν ξόδεψα ούτε 1 ευρώ.  Είχα μια μεγάλη θήκη μαξιλαριού σε μωβ χρώμα που είναι το αγαπημένο χρώμα της κόρης μου, δεν την είχα χρησιμοποιήσει καθόλου κι έτσι έκοψα 2 κομμάτια για να ντύσω το πάνω μέρος της καρέκλας και το κάθισμα...

To dress the chair I did not spend not 1 euro. I had a large bag cushion in purple color which is my daughter's favorite color, I had not use it at all so I cut two pieces to adorn the top of the chair and the seat ...Ο πολύτιμος βοηθός μου στις περιπτώσεις ταπετσαρίας επίπλων, το καρφωτικό άερα, στήθηκε και ξεκίνησε η διαδικασία...

My precious assistant when I upholster furniture, the air nailer,  was set up and I started the process ...

Σε λιγότερο από 10 λεπτά το πάνω μέρος ήταν έτοιμο.  Με το κάθισμα όμως είχα κάποιο θέμα.  Δεν ξέρω αν μπορείτε να το διακρίνετε στην φωτογραφία αλλά από την χρήση είχε δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα.  Εγώ ήθελα το κάθισμα περισσότερο αναπαυτικό και φουσκωμένο.

In less than 10 minutes the upper part was ready. But I had an issue with the seat. I do not know if you can see from the photo but because of the use there was a dent. I like the seat more comfortable and fluffy.Έτσι από ένα μαξιλάρι έβγαλα το περιεχόμενο του και με κόλλα σε σπρέι το κόλλησα πάνω στο παλιό κάθισμα...

So I took the content from a pillow and after I sprayed some glue I put it over the old seat ...Έβαλα πάνω από το υλικό ένα κομμάτι λευκό ύφασμα από ένα παλιό σεντόνι και το έντυσα με το υπόλοιπο ύφασμα.  Έτοιμη η καρέκλα μου ή όχι;

I put a piece of white cloth from an old bed sheet over the material and upholstered the seat with the remaining fabric. Is my chair ready or not?


Όχι... το πάνω μέρος της καρέκλας εκεί που καρφώθηκε το ύφασμα πρέπει να καλυφθεί αλλά οποιοδήποτε διακοσμητικό κορδόνι δεν το καλύπτει...

No ... the upper part of the chair where I pinned the fabric should be covered but a decorative cord does not cover it ...


Έτσι έκοψα μια λωρίδα αφρολέξ ίση με την περίμετρο της πλάτης της καρέκλας και την έντυσα με το ύφασμα που έχω χρησιμοποιήσει για την άλλη καρέκλα που υπάρχει στο δωμάτιο.  Δεν το έραψα, το κόλλησα με κόλα σπρέι...

So I cut a strip of foam equal to the perimeter of the chair and covered with the fabric I used for the other chair in the room. I did not sew it,  just glued with the glue spray ...Με την ίδια κόλλα το κόλλησα και πάνω στην καρέκλα...Η καρέκλα μεταφέρθηκε στο δωμάτιο, δοκιμάστηκε και επιδοκιμάστηκε από την κάτοχο της κι αυτό είναι η δική μου ευχαρίστηση...

The chair moved in the room, tested and commended by the holder and this is all my pleasure ..


Να έχετε μια υπέροχη ημέρα...
Have a nice day...

Christina
by ArtDecorationCrafting


I am linking in:
Not just a Housewife

CONVERSATION

40 Comments:

 1. Είχα λατρέψει την προηγούμενη πολυθρόνα, αλλά αφού δεν ήταν βολική...
  Πάντως παράπονο δεν θα έχει η κόρη σου. Αυτή και βολική φαίνεται και τέλεια έδεσε στο χώρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η πολυθρόνα παρέμεινε στο δωμάτιο αλλά ήταν κοντή για το γραφείο... Ε όχι να έχει και παράπονο χαχα

   Διαγραφή
 2. Συμφωνώ με την Δήμητρα! Κρίμα που δεν ήταν βολική! Αλλά και η καινούργια μια χαρά φαίνεται να ταιριάζει στον χώρο! Καλημέρα Χριστίνα :)

  Υ.Γ. Χαρά στην υπομονή σου για τα 7 χέρια μπογιάς!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι άστα Δήμητρα 7 χέρια...Το primer που χρησιμοποίησα είναι πολύ καλό αλλά επειδή είναι άχρωμο δεν βοηθάει να "κλείσει" το χρώμα εύκολα και αν από την μία άκρη πας στην άλλη μαύρο-άσπρο ε θέλει προσπάθεια. Και την δική μου καλημέρα :)

   Διαγραφή
 3. Με λίγα έξοδα η μαμά Χριστίνα έκανε αγνώριστη την πολυθρόνα!να την χαρεί το κοριτσάκι σου!!!καλημέρα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σίγουρα το κόστος ήταν περίπου 10 ευρώ...σ ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου και την δική μου καλημέρα :)

   Διαγραφή
 4. Βρίσκω τις αλλαγές και στις δυο καρέκλες εξαιρετικές !!! Από την επιλογή των χρωμάτων και των υφασμάτων και τη διαδικασία αλλαγής μέχρι το αποτέλεσμα !!! Μπράβο σου Christina !!! Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Ιωάννα μου...Καλή εβδομάδα και σε σένα :)

   Διαγραφή
 5. Η μεταμόρφωση της καρέκλας πολύ επιτυχημένη,έκανες ένα ωραίο στολίδι για το δωμάτιο της κορούλας σου Χριστίνα μου ....καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πολύ ωραία η μεταμόρφωση, μπράβο Χριστίνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Την έδεσες με το δωμάτιο απίστευτα καλά! Τώρα έχει και άνεση και ομορφιά! Αχ προκομμένη μαμά που είσαι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τι τυχερή που είναι η κόρη σου, που έχει μια τόσο μα τόσο δραστήρια και πολυμήχανη μαμά!!! Θέλω και εγώ ένα καρφωτικό με αέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Κυριακή μου για τα καλά σου λόγια...Να πάρεις οπωσδήποτε ένα καρφωτικό αέρα θα σου λύσει τα χέρια!

   Διαγραφή
 9. Όμορφη έγινε,γεια στα χέρια σου και την υπομονή σου!Μ'ενδιαφέρει αυτό το πριμερ για πλαστικά.Θα μου δώσεις πληροφορίες πώς μπορώ να το βρώ?καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ Αλέκα μου, το primer φαίνεται στην φωτογραφία η μάρκα του και το πήρα από το χρωματοπωλείο που συνεργαζόμαστε. Νομίζω όμως ότι μπορεί και να το διαθέτουν όλα τα κάπως μεγάλα χρωματοπωλεία.

   Διαγραφή
 10. Εξαιρετική μεταμόρφωση! Η ριγέ τρέσα στο τέλος την απογείωσε. Ζηλεύω το συρραπτικό σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Σοφία μου ... η ριγέ τρέσα ήταν λύση ανάγκης αλλά τελικά του πάει. Κι εσύ ζηλεύεις;; Ωχ!

   Διαγραφή
 11. Καλύτερη και πιο όμορφη δεν θα μπορούμε να γίνει!!!!
  Τέλειος συνδυασμός , χαρά στην υπομονή σου . Μπράβο σου !!!!!!
  Φιλιά!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Ματίνα μου ... φιλιά κι από μένα!

   Διαγραφή
 12. Τελειο το δωματιο!!!!
  Σορυ αλλα σου κλεβω ιδεες :))
  ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Μίνα από Εύβοια! Δεν είναι κλοπή να παίρνουμε ιδέες από κάτι που ίσως μας αρέσει και να το προσαρμόζουμε στα μέτρα μας...τιμή μου μάλιστα :)

   Διαγραφή
 13. Τι να πρωτο-σχολιάσω?? Την ιδέα? τον κόπο? το αποτέλεσμα? Αυτό το project με έχει αφήσει άφωνη!! Βλέπω τις καρέκλες στην δουλειά με άλλο μάτι!! Πολλά συγχαρητήρια!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ πολύ Κατερίνα μου για τα καλά σου λόγια!

   Διαγραφή
 14. Great makeover on the chair! I bought one like that at an auction but haven't tried to redo it yet. You've inspired me!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τι υπέροχη καλέκλα; Τι είναι αυτά που βλέπω; Εργαστήριο, εργαλεία, σε ζηλεύω! Για το ταλέντο, και το εργασήριο και τα εργαλεία!
  Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο πάρτυ μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ για την επίσκεψη! Το εργαστήριο είναι της τεχνικής εταιρείας που έχει ο άντρας μου με τον γιο μου και δουλεύω κι εγώ εκεί και δανείζομαι τα εργαλεία τους για τις κατασκευές μου! Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !

   Διαγραφή
 16. Και εγω λατρεύω την αρχική καρέκλα ,αλλα η μεταμόρφωση της δεύτερης ειναι καταπληκτικη!!!εκανες εξαιρετική δουλεια!!συγχαρητηρια και παλι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ Μαρία μου η πρώτη είναι πολύ όμορφη καρέκλα αλλά όπως είπα και πιο πάνω ήταν κοντή για το γραφείο!

   Διαγραφή
 17. Υπέροχη η μεταμόρφωση της καρέκλας, μπράβο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Δώρα και καλώς ήρθες στο μπλογκ μου :)

   Διαγραφή
 18. Όμορφες ιδέες
  Έρχομαι από το πάρτυ της μαμάς σε κρίση
  Φιλάκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την επίσκεψη! Φιλιά κι από εμένα και καλό σ/κ

   Διαγραφή
 19. Πολύ όμορφο Χριστίνα, και το ύφασμα ειναι πάρα πολύ ωραίο. Ταιριάζει τέλεια με το δωμάτιο. Μου άρεσε το μηχάνημα αέρος.. πρώτη φορά το βλέπω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου... το κομπρεσέρ αέρα διευκολύνει πολύ και σε πολλά.. ανάλογα με το τι θα του προσαρμόσεις στο τέλος

   Διαγραφή

Back
to top